Na de eerste bijeenkomst bij de Groot in de Vecht kwamen er initiatieven op gang om de bewoners te mobiliseren. Door het uitblijven van acties van de kant van de Gemeente ebde dit weer weg.

Ondertussen was er wel een klankboordgroep bezig waarvoor een aantal bewoners zich had aangemeld. Als onderdeel hiervan zijn in het LOG door de Gebiedsgroep keukentafelgesprekken met alle inwoners gevoerd.

Toen onverwacht in de krant een artikel verscheen over een mestverwerkingscentrale op 200 meter vanaf de Geerstraatschool schoten de bewoners in een stress en was alle vorm van begripo voor nieuwe inplaatsers weg. Om deze gevolens te pijlen is er een enquette gehouden in Buurtschap de Ganzeneb en overal hoorde je de kreet ¨alles is al besloten en als burgers worden we genegeerd. De enquette is naar de gemeente Epe gestuurd en verder hebben we er nooit meer iets van gehoord.

Ondertussen kwamen er nog wel berichten in de krant over het LOG en nam de ongerustheid onder de bewoners weer toe. Daarom is er een nieuwe enquette binnen het LOG gebied en Buurtschap de Ganzeneb gehouden. Weer was de respons zeer groot, maar weer heeft de gemeente niets van zich laten horen over de uitslag.